Mukadimah

Salam semua pembaca-pembaca blog kamek tok, selamat datang & semoga sukses selalu. Ya lah tujuan kamek nulis blog tok, adapun sebab jeles naggar kawan kawan kamek yang lain semuanya dah berblog.. yalah, kuatan sik mok ketingalan bas, maka ada nya kamek menulis blog tok juak. Tapi selain ya tek, kamek ingin juak sebenarnya nak berkongsi dengan kitak orang semua pasal apa yang berlaku, di luar dan di dalam dunit ICT atau dalam bahasa Sarawaknya, Informasi di dalam Changkir dan di atas Tapak. Kenak changkir ngan tapak… haaa.. coba kitak orang majin mun sik ada changkir ngan tapak, dapat idup sik.. yah.. so.. pa gik..😉

Tapi yalah, tok pun bukan blog pertama kamek, selalu juak dolok nulis blog tapi lekak sigek duak post, alu lemah nyawa nak nulis gik.. tapi hopefully dengan adanya blog tok, dapat lah kamek meneruskan usaha kamek untuk memartabatkan bangsa kita, especially sidak sidak orang Sarawak tok. Supaya biarpun orang luar naggar kita tok macam mundur jak, tapi sebenarnya kita tok tek celik IT.. boh jak kelak orang nanyak, brapa besar hard disk kitak ya, alu kitak orang nyaut, 5 inchi tinggi, 3 inchi lebar.. jadi, biarpun sidak lepeh madah kita tok idup atas pokok, sik dak nya sik tauk, pokok kita tok ada berkaran, ada tenet, ada komputer, ada petais ngan ada lemari tapak mangkok. Betol sik adik adik semua.. hehe..
K, lah. Stakat ya jak lah dolok tutur kamek kali tok, stay tune.. lak ada sambungan untuk cerita yang lebih ganas.. hehe..
Maju sukan untuk negara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s