Salam Awal Muharram 1430 Hijrah

Assalamualaikum adik kakak sekalian. Pejam celik, dah tahun baru dah kita tok, bagi umat Islam lah. Tahun baru omputeh kata nenek kamek, 1 January. hehhe.. Ya lah, bila kelakar hal hijrah tok, mesti lah ada jak teringat ngan lagu tok nak.. Satu Muharram Detik Permulaan, Permulaan Tahun Islam Hijrah, Perpindahan Nabi dan Umat Islam, Dari…

Slamat tahun Baru 2009

Adeh, sik lamak gik berakhirlah tahun 2008. Rasa macam baruk jak duak bulan ya tek celebrate tahun 2008, tok dah nak masok 2009. Sik berasa lamak nya ehh.. rasa macam sekejap jak. ya lah mun dolok time kita skolah lok, kan main gik lamak nak nuggu seminggu ya berlalu. Mun nak nunggu time cuti semester…

Wikipedia, appeal for donation

Tauk sik kitak orang website tok, http://www.wikipedia.org. Mun sik tauk gik nang apa lah. Wikipedia tok actually just a website, tapi isi kandungan nya bukan sama macam website-website yang lain. Website tok pun pernah rank one of the top 5 website in the world, wasehh.. glamor apa. tapi now, the founder merayu mintak tolong support…

Pantun Nenek: 03 buah rambei

Pagi dolok, kamek bagun aher. Pa tek, leka mayar utang ngandor kamek. Hehehe.. so pagi-pagi tek, gi dapor, alu makan buah rambei. Ada ka patut, ada jong sakit perut. Tapi kamek tok nak minat juak buah tok, sebab rasa nya yang masam-masam manis ya. Tiba-tiba tek nenek kamek nguar pantun lagik. Lam ati kamek tek……

Kenak tagged.. pa ya..

Aih, ada juak kamek kenak tagged tek.. dolok sik kamek tauk tag tag tok, Tag Heuer tauk kmk heheh.. so, my first tag. kitak orang rasa siapa endak kah yang memulakan tag tok owh.. harus kita berterima kaseh ngan nya hehe.. oooo kaseh.. RULES Soalan tok ada 2 bahagian.. Duak2 bhgian ya subjektif.. so,ktk org…