Majlis Persandingan, Mohd Razis & Noraishah

Marek majlis bersanding kazen kamek. Nang kepak ehh, dah lah jadi pemangku kerja, jadi photographer gik (tang pro jak bunyi photosgrapher ya.. hehe.. tukar gi tukang ngambar jak lah..), nang lelah lah, sebab bz sik enti2.. kalah pengantin.. hehe.

Dari pagi ya, awal dah kamek bangun, mok ngagak pengantin kat umah mak andam tempat berias. Biasalah pengantin nek tok, bukan ada bekemas di umah gik, semua gi salon nak. Tapi salon rah kazen kamek berias tek, sik lah gine-gine pun, ala-ala biasa jak, tapi hasil nya boleh tahan juak. Makseh banyak-banyak lah ngan mak andam ya, sik sempat nak nanyak nama nya. Tapi mun sekiranya kitak org berkenan, salon nya ada rah jambatan gantung sia, on the way kita dari satok, nak nait jambatan, sebelom shophouse last sekali nok ada kedei makan The Bridge dolok, nya dekat umah teres sia. Nama salon ya Alamiya (giya lah bunyi nya tek, sik ingat gilak exact nama nya).

Pengantin perempuan tengah dihias oleh mak andam dari Alamiya
Pengantin perempuan tengah dihias oleh mak andam dari Alamiya
Pengantin laki tengah diator oleh bestman nya. Camtok lah gaya bestmen, sia sinek kenak ngekot pengantin laki. Kamek pun pernah juak jadi bestmen dolok masa abang kamek nikah.
Pengantin laki tengah diator oleh bestman nya. Camtok lah gaya bestmen, sia sinek kenak ngekot pengantin laki. Kamek pun pernah juak jadi bestmen dolok masa abang kamek nikah.

Lekak dari umah mak andam, pengantin perempuan balit lah ke umah nya pun, sebab sidak duak tok sik bejemok, jadi masing-masing balit umah masing-masing lah dolok. Umah ompuan pun time ya ada sidak maca atam, n pengantin perempuan nak berlulut juak. Baju berlulut tek, baju india ngan baju cina.

Kamek pun rush lah balit ke umah pengantin laki. Di sia, orang lagik berjikir and tepon tar nembiak duak orang, sik ingat kamek anak siapa. Lepas ya, baruklah berarak pengantin lalaki ke umah pengantin perempuan. Berbandin sia kejap, tepong tawar dan lepas ya ngembak gik pengantin balit ke umah pengantin laki. Sekali gik bebandin dan tepor tar. Lepas ya ada juak sesi photography atas pelamin sebelom balit ke rumah pengantin perempuan k makan nasik temuan.

Time tok nang kepak dah nyawa. Pa gik lah pengantin, mesti penat tahap dewa, tapi sik pa lah Jis, bukan selalu bah.๐Ÿ˜‰. Lepas makan nasik temuan, pergi begambar kat DBKU. Kat sia sik pat banyak gilak begambar sebab pengantin dah kepak gilak. Patut lah urang kinek tok suka begambar nikah kat outdoor sebelom majlis bersanding. Kira begambar awal lah. Bagus juak actually, sebab mund ah bersanding ya, nang dah kepak nyawa, lebih-lebih lagik mun sik berjemok.. malar jak lah kuang kuit kuang kuit. Hehe.

So balit-balit jak dah pukul 4 ptg. Sampei umah, terus peng.๐Ÿ˜‰

K lah, setakat ya jak lah cerita ringkasnya majlis ya tek. Gambar lam gallery tok kamek ambik masa time bersanding ya. Kitak orang tanggar jak lah๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s