WordPress.Com, berwajah baru

Ari tok tek, bila kamek mukak wordpress.com, dah lain dah rupanya. Dah tukar version. best ehh interface baru, lebih clean n senang sikit compare ngan nok lamak dolok. Tapi in terms of functionality, rasa-rasanya sama jak ngan nok lamak dolok. Tapi sik pasti lagik lah, lak ngecek gik😉

Salute lah ngan team wordpress. Team blogspot bila lagik nak molah interface baru. Cam boring dah sidak blogger blogspot. hehehe.. ada kamek kenak entam kaktok.

Tapi bila kamek ngecek kat wordpress.org tek, lom madak gik kuar version baru tok. Stable version masih lagik 2.6.x. Tapi release candidate dah ada dah, RC-1. Kitak orang tauk apa release candidate. Haa.. Oon.. bukan candidate Obama and Clinton k (ala-ala ayat intonasi Sarol). Release Candidate tok selalu nya release untuk ngetest sesuatu software ya di stage yang paling terakhir. Kira sama dengan stable version lah, tapi sebab sik puas hati lagik, jadi sidak developer ngeluar release candidate untuk ngetest sikit gik functionality nya. Mun beta, maksuidnya nang completely belom stable, n mok di test banyak lagik. Secara ringkasnya tok adalah beberapa stages dalam software development;

(1) Proposal -> (2) Prototype -> (3) Alpha -> (4) Beta -> (5) RC (Release Candidate) -> (6) Stable -> (7) Mature -> (8) Tua Bangka.. hehe.. last tok eksen jak.

Jadi mun kelak kitak orang meli software ya, mun ada naggar stages macam di atas ya, ajdi tauk lah nak kitak orang.😉

 

Wordpress 2.7 new user interface. Simple dan chantik
Wordpress 2.7 new user interface. Simple dan chantik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s