Hardy Dahlia, kedei baru

Salam semua adik kakak. Tek kamek baruk lepas makan kat Hardy Dahlia rah jalan kulas sia. Sik jauh dari Metrokleen ngan Bank Islam nok bangunan baru ya. Kira first time juak lah kamek makan kat sia. Dolok nanggar sidak tengah renovate baruk nak bukak. Kira duak kali kamek ngecek sia, ingat nak makan, tapi masih lom bukak juak. So ari tok tek, sampei juak ajat.

So, tempat baru, sila sila lah kamek mengomen lok k.🙂 Secara keseluruhan nya, tempat tok ok. Bukan “Ok” ajak, tapi “Ok Ok”. Tempat nya best, bersi da jak segala krusi meja. Dengan frosted glass table nya, nampak cam bersinar-sinar jak. Tempat ya nampak luas walaupun sebenarnya sik lah besar gilak. Maybe sebab sik banyak gilak dekor nya n pandei sidak owner nya molah susunan meja dan pemilihan warna cat. Rasa Eric indah kamek tok.

Dari segi makanan, kamek rasa perlu improve lagik lah. Bukan nak madah sik nyaman, tapi macam biasa gilak. Rasa makan kat rumah jak. Tapi sidak pun baruk start business, so kamek rasa dah cukup baek lah, tapi kelak-kelak perlu improve juak lah, kelak customer boring ngan makanan macam ya. Tadik kamek makan nasik campor, manok goreng ngan kuah kari, ngan sayor sayi. Manok goreng biasa gilak, rasa macam kamek pun ngoreng jak. Maybe makei tepong goreng kentaki. Bagi kamek lah, mun bekedei, sik pat nak goreng-goreng biasa macam tok. At lease mok ada kelainan sikit lam rasa nya ya. Kari ayam nya okey sikit. Aek bandong kamek order tek pun okey juak, sik terlampau manis. Orang sebelah kamek tek makan meehoon goreng, cam nyaman jak, kelak lah kamek encerik nya dikpun.

Dari segi kebersihan, kamek nanggar tek, nang bersi lah. Patut pun dapat award “A” dari DBKU🙂 Asap bemasak kat dapur sik sampei keluar rah customer duduk makan, which is very good. Antara benda penting dalam bekedei tok adalah menjaga keselesaan pelangan. Servis pun okey, semua orang di sia suka senyum, sik lah muka masam macam cukak ajak-ajak. Toilet kamek sik pergi, sik sempat ngabas toilet. Jaik ati. Tapi kawan kamek madah tek, toilet nya okey, bersi. Mun nak numpang berak sitok pun okey juak.

Harga nya sik lah dalam kategori murah, n sik juak mahal. Kira sedang-sendang jak. Sayang sekali nya sik bukak time malam hari, sebab kamek rasa kat Kuching tok kurang gilak kedei makan yang best bukak malam hari. Mun kedei cina ya nang banyak lah. So, ya jak lah review kamek. Kamek cadangkan kitak orang pergi dikpun ke kedei tok k ngetest makan di sia.

Dari 10 bintang, kamek merik kedei tok 8.5 bintang.🙂

2 Comments Add yours

  1. hardy says:

    Kelak mauk juak kmk makan di sia. Coba2 bah.

  2. renxokuken says:

    mun ktk pergi sia lak, padah ktk, nama kita Hardy juak, nei tauk ada diskaun.. heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s