Kenak tagged.. pa ya..

Aih, ada juak kamek kenak tagged tek.. dolok sik kamek tauk tag tag tok, Tag Heuer tauk kmk heheh.. so, my first tag. kitak orang rasa siapa endak kah yang memulakan tag tok owh.. harus kita berterima kaseh ngan nya hehe.. oooo kaseh..

RULES

Soalan tok ada 2 bahagian.. Duak2 bhgian ya subjektif.. so,ktk org sikda pilihan pilihan jwpn a,b,c atau d (duehhh).. semua jawapan sik perlu lah mok d urei pjg lebar gilak..
ok! dah tauk nak..jum kita mula…

***** PART 1 *****

1. Kitak ada rahsia sik??
J: ada dan terlalulah banyak.. huahahah

2. Kitak mok bergerek ngan lelaki rompuan yang mudak  tua dari umo kitakkah?
J: erm… sik kesah kot.. tp boh lah tua gilak macam ada ompuan (namanya dibanned dlm blog tok) sorang nok nikah ngan dato tua yang dah pangkat bapak ya…

3. Kitak sukakah pergi kolej??
J: jaman kolej kamek dah berakhir.. rindu ehh stay kolej lok

4. Pa polah kitak munda duit sejuta?
J: simpan dolok setahun, dah nya berbunga kelak, bukak business.. hehehe

5. Adakah kitak sanggup bercinta dengan kawan kitakpun??
J: mun dah jodoh, terimak jak lah hehehe

6. Nak ni lebih bagus, rasa dicintaikah atau mencintai urang?
J: rasa dicintai best, rasa menchintai lagik best.. kamek rasalah

7. 5 egek lagu kesukaan kitak:
>> So Close – John Mclaughlin
>> Terchipta Untukku – Ungu
>> Bunga – Ihsan
>> Tentang Kamu – Bunga C.L
>> Aku Chintakan Mu – Ziana Zain 
8. Mun urang nak disuka kitak ya dah ada urang lain, apa akan kitak polah?
J: sik beerti kamek harus berenti menyukai nya nak

9. 5 egek rancangan tv paling kitak suka:
J: emmm.. kamek sik naggar TV gilak, nanggar spongebob jak, n berita

10. Kitak ada apa-apa yang disesalkan dalam idup?
J: ada.. banyak kali, tapi kekesalan pun sik ada guna nak

11. Kitak akan jadi macam kitak knektok kah mun kitak (kononnya) dilahirkan semula?
J: mun takdir kamek macam tok, seribu kali mati idup balit pun sama jak kali

12. Apa wish yang kitak maok masa tok?
J: mok ada business kedirik, lemah nyawa kerja ngan orang

13. Kitak rasa apa jenis insan yang tagged kitak ya?
J: insan yang best

14. Mun diberik pilihan, kitak sanggupkah jadi “bujang tapi kaya” atau sanggup “berkahwin tapi idup miskin??”
J: bujang/kaya/kahwin/miskin.. sik kesah mana-mana, asal happy, berjaya n beserdehana jak..(sik menjawab soklan da jak)

15. Apa kaler kesukaan kitak?
J: Red..Black

16. Kitak sanggup berkorbankah demi sebuah hubungan?
J: sanggup.. pengorbanan ya harus ada dalam apa juak kita polah kan..kan..kan

17. Mun lah kitak jatuh cinta ngan duak urang sekaligus, nak ney dipilih kitak?
J: kamek rasa, mun kamek jatuh chinta kali keduak, nya adalah orang yang sama ya juak.

18. 3 egek perkara yang teringin kitak mok polah tapi sik dapat-dapat??
J: berenti kerja kinek tok, n start business dikpun..

19. Sapa mangsa tagged kitak yang seterusnya??.. (tapi jawab soalan nak debah ya berkenaan Sarawak)
J:
Sik paham ehh.. berik mangsa seterusnya, tp mok jawab soklan dibah tok lok kah.. gia kah..?? 

***** Part 2 *****

1. Kitak urang Sarawakkah?? Belah ney?
J: mestilah orang sarawak, biarpun kamek ada darah Puerto Rico.. hehehe.. bapak asal Bintulu, Mak campor Bintulu+Kuching, kamek dilahirkan di Kuching

2. Apa jenis bahasa Sarawak yang kitak pandei berklaka?
J: kelakar Melayu Sarawak jak, n pandei juak nengar sikit-sikit melano Bintulu… jimik jimik lal..bah.. menaiek lok hehehe

3. Rasa-rasa kitak, ada berapa kaum di Sarawak tok??
J: banyak koh.. dolok tauk kamek, tapi sik ingat dah, lebih dari 30 kali.. tapi mun dikira sekali ngan kaum dak lepeh, tikus, manok.. kali mungkin banyak gik lah.

4. Apa makanan di Sarawak paling kitak suka??
J: ikan terubok kali. Ermm.. nasik goreng dabei..😉

5. Pernah makan manok pansoh sik??
J: pernah.. dolok-dolok marek

6. Pernah makan linut sik??
J: pernah, tapi sik berapa suka gilak.. hehe.. sik pat makan belachan bah

7. Pernah makan ulat mulong sik??
J: sik pernah. Ulat lam buah derian pernah.. hehehe.. terrmakan

8. Pernah ngabang di rumah panjang sik??
J: umah setengah panjang kat Kampong Budaya ya kira sik hehehe

9. Bahagian ney gik di Sarawak yang belum kitak sampei??
J: limbang n belah-belah pedalaman sikit. Mun bintulu ngan miri ya nang selalu lah.. 

10. Mun diberik pilihan, di daerah/bandar ney kitak mok diam di Sarawak tok, dan kenak??
J: kamek mok diam di Kuching.. 2nd choice, Miri. Kerna Kuching best sebab family kamek ada sitok hehe

11. Pada pendapat kitak, apa kelebihan Sarawak tok berbanding ngan Semenanjong??
J: Sarawak kacak, aman damai, n best in so many ways. Kat Sarawak tok lah rasa pat idup tenteram, walaupun ada juak kes orang berbunuh bertetak, tapi mun nak compare tempat lain, lagiklah terok. Gikpun, family kamek ada sitok bah.

12. Kitak rasa apa kekurangan Sarawak berbanding ngan Semenanjong??
J: pembangunan slow gilak, berpuloh taun dah, tapi apa yang kita ada kinek tok.. macam sama jak. malas nak cherita panjang

13. Apakah perkara/benda yang sinonim dengan Sarawak, maksudnya bila sebut jak perkara/benda ya terus urang akan teringat Sarawak??
J: lada, kuih lapis, dabei, sungei, boyak, inggar

14. Apa komen kitak terhadap urang yang tagged kitak ya??
J: komen saya, dia mesti sorang yang best.. heheh

15. Sapa mangsa tagged kitak seterusnya?? (minimum 3 urang)
J: ermm.. susah ehh.. sik tauk gilak sapa gik yang lom nerimak tag tok.. kamek ambik random lah k
     >>  http://syahrizaljelibohari.blogspot.com/
     >>  http://suhardyphotography.blogspot.com/ 
     >>  http://aritok.wordpress.com/

hehehe.. bah, udah gik ehh.. cepat semak. Pa markah kamek.. heheh

6 Comments Add yours

  1. onggon says:

    Bravo.. cayalah ktk.. 🙂

  2. ngegeh babe says:

    ohhhhhh puerto rican juak tek paduuuuu..bala dak balasundram a/l mariappanbipashabasu lah tok oooo

  3. farid17 says:

    renxo,

    tsk, tsk, tsk ….

    kitak ambik randomly ya, kitak kejam mata kitak ka sik?
    😀

  4. renxokuken says:

    hehe.. random sambil pejam mata sebelah jak, sambil tangan megang mouse untuk copy and paste link heheh… ilek-ilek isap gam jak k,.. boh berebut gilak… hehehe

  5. Zatil says:

    Aihh nang cun gilak lah… Kamek tek tengah nengar lagu So Close masa maca belog kitak tek. Duhal dirik minat lagu ya…! Nang bes owh lagu ya owh. Layan ada jak ehhh. Ahaha.

  6. renxokuken says:

    Zatil,
    hehe.. tol kata kitak ya, nang best.. song of the year kamek ya.. haha.. pa jak lah.. slamat tahun baru oii😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s