Jangan Boikot KFC, Pesanan Halal Audit Executive, KFC Holdings (M) Bhd

Ari tok tek, kamek nerimak email daripada staff sesama opis yang madah, jangan kita boikot KFC atas beberapa sebab. Kompani kamek orang tok, kira seangkatan dengan KFC (M) sebab under the same roof, sama kepimpinan, Tan Sri Dato’ Muhammad Ali Hashim. So sitok kamek paste sedutan dari email ya tek..

salam semua…

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC.
banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata
“baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin”… .dah banyak sms
yang saya dapat…daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap lapisan masyarakat.
Untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M) Bhd.
Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak
tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M)
Bhd adalah milik malaysia. tiada sebarang keuntungan yang diberikan
kepada US mahupun Israel. KFC hanya menggunakan nama.
KFC malaysia hanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.
akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation,
pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US. ini adalah usaha
yang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang
mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings (M) Bhd
terdapat anak syarikat iaitu :-

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

Tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh
itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepada
orang islam malaysia? oleh itu fikir2 kanlah apa yang saya katakan ini.
diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa sahaja.
Sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan Jihad Bisnes.

sekian.

Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282

4 Comments Add yours

  1. ross says:

    orang kat luar ya nang suka menar nak terekot-ekot berita angin tanpa pikir logik kah sik…mun sorang dah madah haram lalu takut lah cdak lain ya..padahal mun dipikir xda Allah ngukum makan nak barang yg nguntung Israel kah,boleh jadi ke haram hukumnya..minda cdak tok suka amik input negetip..bab yalah nyusah dikpun ngan urg lain juak..nang payah nak nerang ngan org luar nun..mun nak jaik cepat diterimak…mun nak bagus kimsalam jak…cayak dak cdaknya kah..

  2. onggon says:

    Info bagus tok… kelak ku ngecek..🙂

  3. syakirah says:

    info ni besst sangat..
    ini lah point yg bgus utk debate aku..
    wish me luck.🙂

  4. renxokuken says:

    kak ros,
    menar kata kitak, berdosa mun kita mengharamkan yang halal dan menghalalkan yang haram..

    onggon,
    bro.. cek jangan sik cek.. mok ngecek sine pok.. heheh..

    syakirah,
    i wish u luck.. hehe.. debate kat sine ya??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s