Launching of Kuching Specialist Hospital

Salam kitak orang semua. Pa kabar tek. Lamak lalu dah kamek sik update blog tok ehh. Bukan apa bah, gago gilak dalam sebulan tok. Gago tegal majlis perasmian hospital kamek orang tok. “Duhal..baruk dirasmi…” Nang baruk jak koh, tapi nang patut juak lah. Sik kan lah nak merasmi hospital mun belom ada pesakit nak. Sik macam kedei bunga.. bukak jak kedei, terus merasmi. Hospital tok maok nunggu nya matured dolok, baruk pat puas hati merasminya. Macam marek, nang puas hati lah. Rasa bangga jak kerja kat KPJ Kuching Specialist Hospital tok.

Mungkin rami yang sik berapa kenal ngan nama hospital tok nak. Tapi sik kamek bulak, sejak 2003 gik dah ada hospital tok. Mun marek kitak orang ada gi ke majlis perasmian ya, mesti kitak orang dapat naggar sejarah perkembangan hospital kamek orang ya. Dari tahun 2003, hinggalah ke hari tok. So marek, kamek orang nang busy antaplah. Sampei kamek terpaksa tidor kat opis. Ya pun sempat tidor 30minit jak, kotan tek banyak gilak kerja yang harus disiapkan. Tapi semua ya nang berbaloi lah, nang puas asa hati bila function ya habis dengan berjayanya. Walaupun ada slack sikit -sikit kat sana sini, tapi nei lah gaya, nang sik semua benda perfect nak. Tapi setakat hari marek, kamek nang berpuas hati lah. Boss kamek pun semua puas hati. Fuhh..lega rasa dah abis.

Ari marek, kira-kira dalam 1600 orang tetamu datang merami. Crowd nang banyak, sampei sik terkaber laer dah nak control sidak. Kamek dalam bahagain Logistic pun nang kepak antap. Kaki rasa kepak macam kak pergi gym. Ehh, lupak nak madah, tetamu kehormat kamek orang, yang juak merasmikan hospital ya tek adalah, tidak lain dan tidak bukan Ketua Menteri kita tok lah, Yang Amat Berhormat Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud. Nang honoured lah sebab YAB dapat datang ke majlis ya tek. Dan kerana nya lah, kamek orang mesti molah the perfect of perfect.. chewahh. Tapi kamek terus terang madah, bukan senang nak handle function macam tok. Tambah-tambah lagik team kamek orang sik rami. AJK utama dalam berbelas orang jak. Magine jak, terpaksa handle crowd serami 1600 orang. Bila kamek kenang-kenang balit, macam sik cayak jak function ya dah usei. hehehe..

Banyak juak pengalaman kamek sepanjang sebulan terlibat ngan penganjuran majlis tok. Hampir semua artwork yang diguna di majlis ya tek dipolah oleh kamek, termasoklah backdrop stage, backdrop untuk press conference, hospital network banner, launching banner, dan yang paling bangga sekali, adalah molah potrait kolaj untuk dihadiahkan kepada YAB Pehin Sri. Yedeh.. nak ngeso jap..hehe.. lak nak ngecek kat opis CM, ada sik potrait ya bergantong.. hehe. Tapi sik pat kamek nak nempek gambar potrait ya kat sitok, boss kamek awal-awal dah mesan jangan simply distribute copies, takut ada orang duplicate, alu sik ekslusif lak..menar juak lah.😉 .. banyak gik lah pengalaman yang lain, tapi kelak lah kamek cerita dalam post lain k kongsi kita sama-sama nak. Tok just nak madah, kamek mintak maaf sebab lamak sik update blog, n dah rasa lega semuanya dah abis dan semua berjalan lancar. hip hip… hooray.. (nang ada)

5 Comments Add yours

  1. ross says:

    nang ada bakat juak pasal handle keja belakang tabir tok..bole lah ngator pasal malam gathering kita ya klk..ngak rasa rugi kitak tok sekali jak dtg meeting..pas ya lalu gaib..lom tecurah idea kitak kay molah mlm dinner ya ..kedong dah ada pengalaman coba tolong2 juak zai ya..sian ngannya bah..next meeting arap ktk dapat datang..k..!!! jgn x datang agik.

  2. Please let me know your e-mail address. Thank you.

  3. Jayjay says:

    rindu betul dengan KPJ. I ada masa ya..Punya lah lelah atur dak VIPs kat Hotel. I’m alone there. Luckily there a few staff from KPJ Ipoh Specialist tolong..nang bersemangat mek org ngatur benda ya. Macam peristiwa yang bersejarah jak. Handle dak VIPs such as Datuk, Datin, pangkat besar yang tak calang-calang sangat menakutkan. Nasib dia orang ni faham. Suruh masuk bas, dia orang masuk. Bila I brief dia orang diam dan dengar dengan teliti…Wahhh jadi best pulak. Macam I pulak jadi bos..hehehe… But anyway, ia adalah pengalaman yang tak dapat I lupakan. That is why I miz our previous GM. She is so determine & sangat menyusahkan mek orang BUT at the end of the day everybody will get the credit. I wish I could turn the time. Keja memang gila, tapi end of the day..puas hati yang tak terkira. mau simpan dalam diari. I want to create a book pasal working environment kat KPJ lahh macam ya… Hopefully ada orang beli…hahaha dont worry..memang takda crita jahat. Angan angan jak….. I luv KPJ….till the end of my life..

  4. renxokuken says:

    JayJay.. ermm… mcm kenal heheh.. yeah i know that experiance.. tu lah ktk cepat gilak chaow.. the new GM pun boleh tahan juak .. cuma ada cara masing2.. hehehe..

    Bout the book.. I will buy.. if it ever hit the racks hehehe..

  5. Very good post! We are linking to this particularly great article on our website.

    Keep up the great writing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s