Ramadhan Around The World – Keinsafan

Assalamualaikum pembaca-pembaca sekalian. . sik da apa nak update gilak. Cuma di bulan Ramadhan Al-Mubarak tok, kita harus sentiasa beringat n bercakap tentang yang baik-baik ajak.. cewah. Tapi kamek tok, mun nak cakap tok pandei, tapi mun nak nulis lam blog sik berapa gilak. Tapi orang madah a picture says a million words. So, dibah…

Puasa

Alhamdulillah, bertemu lagik kita dengan Ramadhan tahun tok. Bukan apa bah, bulan ya datang sekali jak setahun. Bulan posa tok dah jadi macam target untuk setahun ya. Selalu nengar orang madah, “duak bulan gik posa kita”, “posa kita bulan depan”.. jadi bulan posa tok nang diva lah lam bahasa Oon. hehehe. Dolok-dolok marek, time kita…

Pantun Nenek: 05 Alu nak munuh dirik

Oo. sidak adik kakak.. pa habar tek.. lamak sik ngupdate blog.. sik pa nak, blog bukan k update hari-hari pun hehehe… Hehe. Dalam selongkar punya selongkar draft blog kamek tok tek, alu terjumpa sigek post tok. Rupanya ada sigek pantun yang lupak kamek nak release. Sik ingat duhal ada kamek salin ari ya. Pantun nenek…