Pantun Nenek: 05 Alu nak munuh dirik

Oo. sidak adik kakak.. pa habar tek.. lamak sik ngupdate blog.. sik pa nak, blog bukan k update hari-hari pun hehehe…

Hehe. Dalam selongkar punya selongkar draft blog kamek tok tek, alu terjumpa sigek post tok. Rupanya ada sigek pantun yang lupak kamek nak release. Sik ingat duhal ada kamek salin ari ya. Pantun nenek kamek tok. Petang ari minggu, minggu, minggu, minggu nun tek, nenek kamek negor adik kamek, sik alah-alah nak bergerek. Malar jak dating katanya. “Orang dolok marek, nei ada dating-dating..”, kata nenek kamek.

Daun Keladi Daun Keduan,
Sayang Daun Sik Berbigik,
Selagi Tidak Bertemu Tuan,
Racun Kuminum Munuh Dirik.

Zutique sik pantun tok. Boh jadi ikutan k.. tok sekadar teladan jak. Jangan lah sampei membinasakan dirik, hanya kerana chenta tek nak. Apa jak lah best minum racun ya, mun minum zapple, muak juak… sik pun, pergi jak starbuck ya, minum expresso, kompom high terus, nei tauk alu nemu chenta baru nak.. dunia tok sik akan berenti, biar banyak nei pun cinta yang terputus-tersambong-terputus-tersambong, jadi apa kah paedah nya nak menghentikan hidup kitak orang al-kerana putus cinta.. tol sik Kak Ross. Hehehe. Bak kata pepatah portugis, kumbang bukan se-ekor, bunga bukan sekuntum, tapi duak kuntum. Jadi renung-renunglah kan okey. Kelak update gik, ada gik pantun nenek kamek..😉

6 Comments Add yours

  1. farid says:

    Salam

    Wahhh lamak bok updet ek.

    Boh nk minum racun sgala, dosa besar munoh dirik.

    Minum jus kurma jak, p kwn2 bloggers xda nyual jus…buah kurma ada…

    (Plk@dukunL nyual 5 kotak, pree 5 kotak (kosong)..tawaran bln ramadhan sajork. Sukatikumesen…😀

  2. dukunlintah says:

    benar kata aunty farid ya.. bah order gik 50 kotak :p.. slmt berposa..

  3. farid says:

    Ukan aunty ai, ai pun madah…

    (ppsstt ren, paksa koh, plk nempek iklan nya d blog mek, ney tauk tangda nya nganta 5, 6 kotk yg BERISIK kerma, pat merik ngn ktk juak…hehehe)

  4. renxokuken says:

    farid.. minum jus kurma, mkn buah kurma, lak raya ada kek kurma juak hehehe… ya bok ala2 timor tengah.. keh keh keh

    pak dukun, sik da tester kah jus kurma ya.. sik pun sample kah sigek kotak hehehe.. k promote bah.. slamat posa oii😉

  5. c.sepet says:

    haha.. lawak da pantun ninek kitak tok. mun dah racun dipinum, nang dah sik bertemu agiklah al-jawabnya..hahaha

  6. renxokuken says:

    c.sepet,
    ya lah nama pantun mensia marek.. nang sik logik, tp apakah maksud tersirat nya heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s