Ramadhan Around The World – Keinsafan

Assalamualaikum pembaca-pembaca sekalian. . sik da apa nak update gilak. Cuma di bulan Ramadhan Al-Mubarak tok, kita harus sentiasa beringat n bercakap tentang yang baik-baik ajak.. cewah. Tapi kamek tok, mun nak cakap tok pandei, tapi mun nak nulis lam blog sik berapa gilak. Tapi orang madah a picture says a million words. So, dibah tok kamek attache gambar-gambar yang di jumpa dari one of my favourite website thebigpicture. Tanggar kitak orang gambar di dibah tok, shahdu jak rasa ati nak, tang sejok, n terasa diri ku ini kerdil di sisi yang maha esa.

Kuala Lumpur, Malaysia
Kuala Lumpur, Malaysia
Saidon's Old City, Lebanon
Saidon's Old City, Lebanon
Surabaya, Indonesia
Surabaya, Indonesia
Jakarta, Indonesia
Jakarta, Indonesia
Nairobi, Kenya
Nairobi, Kenya
Gaza, Palestine
Gaza, Palestine
Cairo, Egypt
Cairo, Egypt
sanaas
Sanaas, Yemen
china
Beijing, China
india
Kashmir, India
indonesia
Sulawasi, Indonesia
germany
Duisberg, Germany
dhaka
Dhaka, Bangladesh
nablus
Nablus, Palestine
juru
Jurusalem
india
Jammu, India
jordan
Amman, Jordan
juru
Lion's Gate, Jurusalem
libya
Tripoli, Libya
iraq
Baghdad, Iraq
turk
Istanbul, Turkey
india
Srinagar, India
palkistan
Pakistan
kabul
Kabul, Afganistan
jordan
Amman, Jordan
egypt
Cairo, Egypt
kirachi
Kirachi, Pakistan
kabul
Kabul, Afganistan
indonesia
Jakarta, Indonesia
jeddah
Jeddah, Saudi Arabia
argatala
Argatala, India
jordan
King Hussein Bin Talal Mosque, Jordan
manila
Manila, Philippines
amman
Amman, Jordan
baghdad
Baghdad, Iraq
jurusalem
Dome of Rock, Jurusalem

Gambar di atas ya tek bukan kamek ambik k (kedong ku pat tour around the world). So mun nak naggar lebih dramatis gik, gi jak kat web thebigpicture ya k.. wasalam

—-

Photos taken from http://www.boston.com/bigpicture

5 Comments Add yours

  1. farid says:

    Ren,

    M’sia sekda ka?
    🙂

  2. pak dukun says:

    nice.. wpun terpaksa nunggu lamak mok donlod semua gambar ya, tapi worth it.. nok msia juak paling best asa ku..

  3. c.sepet says:

    salam, boleh sebenarnya nak bersusey dalam blog, mungkin sekda masa untuk bersusey. ya indah di komen. hehe.
    nang berkata sejuta perkataan gambar-gambar tok. best. sempat tersengih bila nangga ada yang maca Al-Quran, tetap gula batu digenggamnya.hehe

  4. renxokuken says:

    farid,
    ada m’sia nak.. kat atas skali.😉

    dukun,
    awoklah, nok m’sia juak paling best.. tp sine2 pun sama juak lah.. salam satu Islam.. aih.. adakah hehe

    c.sepet,
    keh keh keh, ingat sapa tek..awoklah, nok gula batu ya lucu.. teringat dolok ngaji k tunjok straw.. heheehe

  5. Mimi says:

    banyak gambar … macam mana dapat ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s