Ramadhan berakhir, Shawal menjelma

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca semua, yerdeh.. pa kabar kitak orang semua tek? Amacam puasa tahun tok, dah dekat nak abis dah bulan Ramadhan tok. Adakah complete posa kitak orang, atau ada yang sik dapat nak mengomplete nya. Alhamdulillah, setakat ari tok, lom mecah puasa gik kamek, walaupun ada beberapa hari ya tek, ada demam indah. Tapi stil okey lah untuk berpusa. (aih.. pa cam pelik jak intonasi ku tok owh..)

Ngenang dah dekat nak raya tok nak, semua lah orang nak gago. Ada gago nak bersoping lah, gago nak berpolah kuih lah, ada juak gago nak berpolah ke baju.. aih, nei ada gik orang berpolah ke baju time tok, selain dari tailor jak lah. Owh tedah sidak tailor tukang-tukang jait, orang lain dah suk-suk mood nak raya, sidak lagi bingong mikir siap ndak kah baju orang.

Terselap dolok marek, bila kamek jadi agen tek konon nyual kuih lapis. Bila dah dekat nak raya, neves indah rasa bila kuih nok dioder orang lom siap-siap lagik. Nei ndak, mun sik sampei kuih ya, sapa juak kenak anok kelak. Sampei usu kamek dolok, terpaksa me let-go kuih raya nya pun k nganti kuih orang nok sik siap. Sik pa lah, janji ada raya nak. Kuih mita pun jadilah. Boh kitak orang rasa loba gilak, sebenarnya kuih lapis mita ya nyaman gik dari kuih lapis nok dijual orang di sia sinek ya. Mun kitak orang sik cayak, gi test nun gak. hehe.

K, lah, ngereco pulang. Bukan apa, tujuan tek nak ngepost tok, just nak wish semua kawan-kawan, sahabat handai, siapa-siapa yang mengenali diri tok (apa ko ingat Oon sorang ja boleh molah wish raya..) kamek nak menyusun sepuloh jari tangan n sepuloh jari kaki nak mintak di paca.. eh bukan.., nak ampun dan maaf, mun ada tersalah polah atau sengaja dipolah k ngesak ati, mun ada termakan terminum n makan n minum dengan sengaja ya, mintak maaf banyak-banyak lah. 0-0 balit k, raya lak kita kelaie lagik hehe. Pa jak lah. So, raya lak datang lah ke rumah, di alamat.. hehe.. mun nak tauk alamat, tanyak lah k. sik ku berani merik kat online tok, ada jong ku sik raya kelak.. hehe..

Salam kemaafan daripada Changkir n family, usu tapak, ngah mangkok, cik gelas n anak tiri nya gelas plastik, aji suduk ngan aji cerpu, n tidak ketingalan juak, anjang sinki basoh tapak. K lah, ya jak, have fun with raya, awas ketika memandu, ingatlah orang yang tersayang.

p/s: Video dibah tok k tanggar time malam raya, boh naggar awal gilak, lak aik mata duyong lak, especially Oon ya.. owh tedah.

One Comment Add yours

  1. farid says:

    Duhall dolok ada juak nyual k.lapis padu…

    Eh, eh, ehhh nak bepaca kaki indahh, k prektis nk nikah ka, setauk kmk urg yg nok nikah jak bepaca2 cam tokk…ehem2 jgn lupak nyeruk eh.🙂

    Mun nampak anak bulan bin syawal d skodeng cdak ptg tok, raya lah kta isok ow…

    Munga api n mercun mek dh reydi dah tok
    🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s